Witamy visitor możesz log in or create an account

Witaminy i składniki mineralne: C, B1, żelazo, potas, magnez, fosfor, siarka, flawonoidy, selen, olejki eteryczne, allina, skordynina,

Właściwości: 

Czosnek znany jest ze swych właściwości przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych, i przeciwgrzybicznych. Jest naturalnym antybiotykiem. Zapobiega przeziębieniom, chorobom serca, miażdżycy, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu, zabija także bakterie E.coli. Posiada również właściwości przeciwrakowe, poprzez spowolnienie procesu namnażania się komórek. Zwalcza infekcje, a nawet pomaga w leczeniu pacjentów chorych na AIDS. Ułatwia wchłanianie witaminy B1, zmniejsza zatem ryzyko niedoboru tej witaminy i choroby Beri-Beri. Substancje aktywne zawarte w czosnku przeciwdziałają nadmiernej fermentacji, wpływają na odmłodzenie organizmu, leczą reumatyzm, oczyszczają organizm z substancji toksycznych, przeciwdziałając w ten sposób powstawaniu wielu chorób. Codzienne spożywanie ząbka świeżego czosnku może zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka piersi, przełyku, jelit i prostaty. Obniża poziom cukru we krwi, koi  bóle głowy i ułatwia zasypianie. Spożywany jednak w nadmiarze, może wywołać problemy żołądkowe, ból głowy, uczucie zmęczenia oraz biegunkę. Ze względu na fakt, że czosnek rozrzedza krew, nie powinien być spożywany przez co najmniej siedem dni przed operacją. 

Kuracja czosnkowa

Kuracja opierająca się na nalewce czosnkowej bazuje ponoć na przepisie stosowanym przez mnichów w klasztorach tybetańskich. Podobno po już po jednej pełnej kuracji jest się młodszym o 16 lat. Kto to obliczył i jak? Nie mam pojęcia. Sprawdź sama. Oprócz ochrony przed przeziębieniami zapobiega zawałom, powstawaniu nowotworów, miażdżycy czy paraliżowi. Wpływa na poprawę wzroku, poprawia przemianę materii, działa moczopędnie, rozgrzewająco, wykrztuśnie i wzmacniająco. A oto jej zlecenia:

Nalewka czosnkowa

350 g czosnku

200 ml spirytusu

Czosnek zetrzeć na miazgę. Nie używaj do tego żadnych metalowych przedmiotów. Przełóż do ciemnego, szklanego naczynia i zalej spirytusem. Odstaw na jakieś 2 tygodnie w zacienione miejsce. Co jakiś czas potrząśnij. Po upływie określonego czasu przecedź miksturę, zlej ponownie do tej samej butelki, zakręć i odstaw jeszcze na kilka dni.

Zasady kuracji:

1 dzień
rano – 1 kropla
w południe – 2 krople
wieczorem – 3 krople

2 dzień
rano – 4 krople
w południe – 5 kropli
wieczorem – 6 kropli

i tak aż do 25 kropli.

Potem w dół, odpowiednio: 25, 24, 23 krople itd. Aż do 1 kropli.

Potem przez kolejne dni zażywasz dawkę po 25 kropli rano, w południe i wieczorem, aż do skończenia zawartości butelki.

ZALECENIA OSTROŻNOŚCI

1. Nie przekraczaj dawki 25 kropli.
2. Aby chronić wątrobę, przyjmuj każdą dawkę z niewielką ilością kefiru lub kwaśnego mleka.
3. Kuracji nie stosuj częściej niż raz na dwa lata.

Na zdrowie!

Tylko i wyłącznie zalogowani użytkownicy strony mogą dodawać komentarze!