Witamy visitor możesz log in or create an account

Uzależniłam się od borówek- słodkie, soczyste, dostępne teraz w dziale z owocami w większych sklepach, w szerokiej rozpiętości cenowej. Pasuje mi do nich smak biszkopcików i chłód jogurtu.

 

W wersji dla tych, którzy dysponują duuużą ilością wolnego czasu JOGURT BISZKOPTOWY robi się własnoręcznie :

 

- kubek jogurtu naturalnego

- 4 zmielone na proszek biszkopty

- łyżka lub dwie miodu płynnego

- łyżka śmietanki 36%

Wszystko wymieszać, odstawić na chwilę do lodówki do namoczenia się drobinek biszkoptu.

Ci, dla których wolna godzina po pracy nie jest warta zasuwania w kuchni, mogą kupić gotowy jogurt o smaku biszkoptów - pełno tego w sklepach.

Zatem zaczynamy! Na takiej wielkości słoik potrzebujemy:

- jogurt biszkoptowy mały

- 250-300g borówek

- kilka pokruszonych biszkoptów

- odrobina śmietanki słodkiej

Na dno słoika układamy pokruszone biszkopty, polewamy małą ilością śmietanki. Posypujemy borówkami, wykładamy połowę jogurtu, znów biszkopty, reszta jogurtu i na górę pozostała część borówek. Całość dekorujemy sobie kleksem jogurtu naturalnego, ozdabiamy listkiem mięty i... gotowe.

Taki słoiczek możemy zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie, ale i spokojnie może przeleżeć do 2 dni w lodówce. Radzę jednak nie liczyć na to - zniknie błyskawicznie!

Tylko i wyłącznie zalogowani użytkownicy strony mogą dodawać komentarze!